Disposable instrumentarium

Totaalconcept, in Nederland geassembleerd, verpakt en gesteriliseerd

Disposable instrumentarium

Disposable instrumentarium

Disposable instrumentarium concepten

Vision Medical Company biedt een totaalconcept op het gebied van hoogwaardig disposable instrumentarium welke in Nederland geassembleerd, verpakt en gesteriliseerd worden.

Dit pakket onderscheidt zich in de markt op het gebied compleetheid, kwaliteit en service. Vision Medical Company levert de hoogst mogelijke kwaliteit disposable chirurgische instrumenten van gerecycled roestvast staal. Een continue hoge kwaliteit disposable instrumenten zorgt ervoor dat medisch professionals hun werk met dit disposable instrumentarium uitstekend kunnen doen. De producten van Vision Medical Company zijn voorzien van een niet toxische kleurcodering, unieke code per type en single use teken. Alle producten zijn CE gemarkeerd. Bekijk onze brochure disposable instrumentarium hier!

De hoogwaardige chirurgische instrumenten voor éénmalig gebruik van Vision Medical Company zorgen voor vele voordelen:

Unieke verpakking
De single use instrumenten worden in harde blister verpakt in combinatie met Tyvek(R) of papier. Daar waar nodig worden beschermdoppen aangebracht op de instrumenten om de verpakking te beschermen.

Steriliteit
De single use instrumenten blijven in de verpakking 5 jaar steriel door EO-sterilisatie.

Nikkelarm
Alle instrumenten zijn vervaardigd van nikkelarm roestvast staal, dit voorkomt extreme corrosie vorming bij het per abuis belanden van de instrumenten in het CSA proces.

Disposable instrumentarium

Disposable instrumentarium

Kleurcodering
De duidelijke niet toxische blauwe kleurcodering zorgt voor een duidelijke herkenbaarheid van het éénmalig te gebruiken instrument. Hierdoor is geen verwarring mogelijk met re-usable instrumentarium.

Continuïteit in kwaliteit
Door een gedegen kwaliteitscontrole alvorens en tijdens het verpakken van de instrumenten kunnen wij continuïteit in kwaliteit voor deze éénmalig te gebruiken instrumenten garanderen

Geen kinderarbeid
Het disposable instrumentarium van Vision Medical Company B.V. wordt vervaardigd door bedrijven die zijn aangesloten bij SIMAP (= Surgical Instruments Manufacturers Association) en ILO (= International Labor Organisation) en zijn ISO of vergelijkbaar gecertificeerd. Wij kunnen dus garanderen dat bij het vervaardigen van deze instrumenten geen sprake is van kinderarbeid.

Continuïteit in levering
Doordat Vision Medical Company B.V. het verpakken en steriliseren in Nederland heeft georganiseerd en daarbij een voorraadpositie aanhoud van 3 maanden (mits er een contractuele afspraak is) kan continuïteit in levering worden gegeven voor de éénmalig te gebruiken instrumenten. Daarnaast wordt het gebruik maandelijks gemonitord zodat men snel kan anticiperen op veranderend verbruik. Backorders zijn bij een contractafspraak en een juist geschat jaarverbruik dan ook niet aan de orde.

Logistiek
Geen logistieke vraagstukken meer met transport, schoonmaak en hersterilisatie van re-usable instrumentarium.

Kosten effectief
In vergelijking met de kosten voor hersterilisatie, reparatie, transport en het nieuw aan te schaffen re-usable instrumentarium is het gebruik van disposable instrumentarium in vele gevallen voordeliger.

Disposable instrumentarium

Disposable instrumentarium

Custom made
Een van de grote krachten van Vision Medical Company is het maken van custom made instrumenten en kleine procedure trays. Door goed te luisteren naar de wensen van de klanten kunnen wij toegevoegde waarde leveren.

Innovatie
Vision Medical Company is continue bezig met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op het gebied van disposable instrumenten. Dit om een nog betere totaal service te kunnen bieden.

Assortiment
Het assortiment van Vision Medical Company B.V. onderscheidt zich in zijn compleetheid met ruim 17.000 unieke instrumenten. Onder andere curettes, wondhaken, arterieklemmen, biopsietangen, cathetertangen, probes, sondes, scharen, doekklemmen, kogeltangen, korentangen, naaldvoerders, scherpe lepels, pincetten, scalpels, speculums, micro canules en wondspreiders.

Geschikt voor vele toepassingen bij: dermatologie, verloskunde, gynaecologie, huisartsenposten, intensive care, laboratoria, militaire chirurgie, operatiekamer, oogheelkunde, kaakchirurgie, KNO, plastische chirurgie, spoedeisende hulp, tandheelkunde, trauma, IVF en verpleegafdelingen.

 

Benieuwd naar ons assortiment disposable instrumentarium?

Brochure disposable instrumentarium

Vision is een professionele betrouwbare leverancier die afspraken nakomt!

  • Betrouwbare leverancier
  • Breed assortiment
  • Professioneel